• Facebook - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle
  • TripAdvisor - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

© 2016 Restaurant Olivar. Created by Neumann Von Moebius

Olivar English Website

allergie info

allergie informatie

 

Hieronder een lijst met de voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken:

    1.      Glutenbevattende granen
    2.      Eieren
    3.      Melk (inclusief lactose)
    4.      Noten
    5.      Pinda’s
    6.      Soja
    7.      Sesamzaad
    8.      Vis
    9.      Schaaldieren
    10.    Weekdieren
    11.    Selderij
    12.    Mosterd
    13.    Lupine
    14.    Zwaveldioxide en sulfiet
 

Uw kunt allergenen in onze gerechten (indien aanbezig) aan de hand van de volgende lijst opzoeken.

 

• GERECHT > ALLERGENEN >> INGREDIENTEN

VEG = Vegetarisch gerecht

* Kan wegelaten worden.

Oliën en zout worden niet genoemd.

VOORGERECHTEN:

• Gambitas en salsa de Cabrales > 3*, 9, 7* >> Gamba's, boter, room, knoflook, kaas, diverse groenten, specerijen.

• Carpaccio de pulpo Cantábrico > 7*, 10 >> Octopus, gedroogde tomaten, rucola, aardappelen, specerijen.

• Selección de embutidos >4, 5 >> Olijven, walnoten, diverse vleeswaren (chef vragen, LET OP, vleeswaren worden vaak verwerkt in fabrieken die ook noten en pinda's verwerken dus kunnen resten van deze twee bevanten).

• Carabineros a la piedra con mojo Canario > 7*, 9 >> Grote gamba’s, koriander, peterselie, sesamzaad, doperwten, specerijen.

• Ensalada morisca del pueblo de Iznate > 1, 3, 7* >> Couscous, rucola, yogurt, kaas, balsamico azijn, rozijnen, specerijen.



HOOFDGERECHTEN:

• Guiso de cerdo Ibérico con tartaleta de patatas > > 1, 7*, 14 >> Aardappel, bloem, diverse groenten, knoflook, varkensvlees, wijn, specerijen.

• Ravioles de ricotta en crema de berenjena ahumada VEG > 1, 2, 3, 4 >> Bloem, ei, aubergine, kaas, knoflook, room, wijn, specerijen.

• Entrecot de novillo con reducción de cognac y Pedro Ximenez  > 1*,2*, 3*, 14* >> Entrecôte (200gr.), varkensvlees, aardappel, knoflook, ei, bloem, room, likeur, wijn, specerijen. (Zonder saus en aardappelgratin geen allergieen)

• Arroz caldoso con bogavante > 8, 9, 10, 14 >> Arborio rijst, kreeftfond, visfond, calamaris, kreeft, knoflook, diverse groente, likeur, wijn, specerijen.

• Filetes de corvina en salsa de cava y azafrán >1*, 3*, 7*, 8, 14* >> Vis, diverse groente, knoflook, wijn, room, bloem, specerijen. (Zonder saus allen allegie nummer 8).

• Muslos de pintada a la Zamoreña > 7*, 14 >> Parelhoen, knoflook, wijn, aardappelen, olijven, sesamzaadjes, specerijen.

NAGERECHTEN:

• Panna cotta de mango > 3, 14 >> Melk, vruchtenpuree, likeur.

• Muerte por chocolate > 2, 3, 4, 13 >> Ganachetaart, chocolade-ijs, vruchtenpuree, walnoten.

• Tabla de quesos con mermelada de higos > 3, 4* >> Kazen (zie kaaskaart of vraag de chef), vijgenjam, walnoten, rozijnen.

HAPJE'S:

 

• Aceitunas Mediterraneas > GEEN >> Olijven, knoflook, specerijen.        
• Gamba’s al ajillo > 9 >> Gamba’s, knoflook, peterselie.
• Pollo al comino > 14 >> Kipfilet, champignons, ui, knoflook witte wijn, suiker, citroensap, diverse groente, kaneel, specerijen.
• Patatas en salsa Montblanc VEG > 4*, 14* >> Aardappelen, noten, azijn, knoflook, tomaat, paprika, specerijen.
• Boquerones en vinagre > 8, 14 >> Ansjovis, azijn, zilver ui, olijven, specerijen.
• Tortilla de patatas VEG > 2 >> Eieren, ui, aardappelen.
• Chorizos  la campestre > 14 >> Chorizo worst, ui, knoflook, diverse groenten, witte wijn, specerijen.
• Verduritas al horno VEG > GEEN >> Diverse groenten, specerijen.


OVERIGE:

 

• Pan con Alioli > 1, 2 >> Eieren, citroensap, knoflook.


Bij twijfel kunt u altijd contact met ons opnemen.